De eerste waterglijbanen in Nederland dateren alweer uit de begin jaren tachtig. De gemiddelde levensduur van de polyester glijbaandelen bedraagt circa 25 jaar en zijn daarna toe aan vervanging.

Vaak blijkt dat de stalen draagconstructie en onderliggende fundaties nog altijd in goede conditie verkeren. Om onnodige kosten te voorkomen wordt daarom vaak gekozen voor de optie om alleen de polyester glijbaandelen te vervangen en de bestaande draagconstructie inclusief de fundaties opnieuw te gebruiken. Hierdoor zijn de bouwkundige kosten nihil en daarmee is deze optie zeer interessant en veel gekozen.

Ook kan er gekozen worden voor een geïsoleerde uitvoering van de glijbaanbuis waarbij het warmteverlies enorm gereduceerd wordt. De gemiddelde terugverdientijd van deze extra investering is gemiddeld 4 tot 5 jaar.
Ook zijn de monteurs van Glijbaanservice Van Egdom in staat om uw huidige glijbaanverloop aan te passen om gevaarlijke situaties weg te nemen en/of uw bestaande opvangbassin vervangen voor een veilige uitglijgoot (skim-out).